Празник МАБОН- есенно равноденствие

mabon-altar-3Предстои празникът Мабон, денят на есенното равноденствие, празникът на хармонията и баланса, на дома и природата, празник на справедливостта и благодарността! Два са дните в годината, в които денят и нощта са равни по продължителност в следствие на движението на Земята спрямо Слънцето и те са обикновено дните около 21 септември и 21 март. Ако сте в северното полукълбо,  денят ще започне да става  все по-кратък, а нощта – все по-дълга.  Датата варира и тази година есенното равноденствие настъпва на 22.09. в 16.22ч.

Символиката на този ден: Време е да се събират плодовете, в пряк и преносен смисъл, дарени ни от отминалото лято. Да се направи анализ на всичко постигнато до момента и да се фокусираме върху бъдещите си планове през следващите три месеца. Равноденствието символизира борбата между доброто и злото, между тъмнината и светлината.

Мабон е време за благодарност, а също и време за баланс. Светлината и тъмнината, денят и нощта са равни – ние приемаме с благодарност даровете от реколта, получена благодарение на слънцето, но и приемаме, че идва времето за повече тъмнина, време природата да отпочине, а ние да преосмислим своя живот.

Символите  на Мабон:
Ябълки и всичко, произведено от тях, като ябълков сок  или Пай
Кошници, символизиращи събиране на култури
Сърпове и коси
Грозде, лозя, вино

По традиция нашият клуб отбелязва този празник. И тази година също организираме ритуална вечер, на 22.09. от 18.00ч., в студио Мандала, ул. Ст. Стамболов 120, ет.3.

Всички желаещи да се потопят в атмосферата на празника, който е свързан с практики за постигане на баланс и хармония, ритуали за благодарност и успешност, ритуали за изгаряне на негативности в живота ни, са поканени. За повече информация,тел.0888306058/ Катя

Обикновено присъстващите носят някои от символите на Мабон – плодове, есенни листа, ароматни свещи, кошнички, сладкиши, вино, билки, но това не е задължително.

За тези, които не са членове на клуба, присъствието е 8лв.

Публикувай коментар към статията: