Ритули на Бегликташ

Каним ви на ритуален празник за пролетното равноденствие и празник Остара. Празникът ще се проведе в местността Бегликташ на 25.03. от 10.00ч. до 13.00ч. Можете да си носите:

  • червени свещи, защото ще заложим за изпълнение новите си проекти;
  • предмет, който ще превърнем в талисман;
  • семена, които след тяхното освещаване ще засадите в саксия в дома си и ще наблюдавате развитието им и ще се грижите за тях;
  • вино, което ще използваме в ритуала;
  • лист и химикал, за да си запишете идеите, които ще се появят, след като проведем медитацията.

Ще се свържем с мястото на силата, с природните сили и с тяхна помощ ще направим силни ритуали за ново начало, за промяна и за успех.

Присъствието е 10лв.

За тези от вас, които ще бъдат и на детокс уикенда в Хотел Вила Византия, занятията на Бегликташ са включени в пакетната цена.

Остара е древен келтски празник, който е предшественик на християнските Благовещение и Великден. Празнува се по време на пролетното равноденствие, времето на обновяване и прераждане на Природата. Тогава светлината и тъмнината са балансирани, и въпреки това, светлината нараства със всеки изминал ден. Време, когато мъжките и женски енергии са балансирани.Остара е празник на плодородието, когато честваме раждането на пролетта и пробуждащият се живот на Земята. Енергиите на Природата преминават от мудните течения на зимата към увеличаващата се плодовитост на пролетта. Поставянето на нарисуваните яйца в сплетени кошнички, идва от идеята, че както птиците вият гнезда, ние събираме плодородието си е в едно „гнездо“ и чакаме плодовете на това събиране. Яйцето символизира прехода от небитието в битието и възраждането. Златната сфера на неговия жълтък представя Слънцето, бялата му обвивка представя пространствените граници на света, зародишът символизира кръговрата на живота в природата.

Символното животно на празника е заекът, свързван с плодовитостта, жизнелюбието и плодородието.

Водещ на програмата Катя Маринова- рейки гранд мастер и учител, мастер и учител по енергийни практики, регресионна терапия, хипнотерапевт.

За повече информация и записване, се обаждайте на телефон 0888306058/ Катя

 

Публикувай коментар към статията: