ПЪТ КЪМ ХАРМОНИЧЕН ЖИВОТ

Част ІІ

УВЕЛИЧАВАНЕ НА ВЪТРЕШНАТА СИЛА

Сега ще поговорим за менталната енергия, която можете да използвате доста полезно, дори и без да сте преминали специално обучение в Школата.

Енергия на живота и енергия на смъртта

  • Правилно хранене

Първото, което човек трябва да научи е да управлява своето физическо тяло, което означава най-напред да балансира двете най-важни енергии- енергията на живота и енергията на смъртта. Най-вече това е свързано с храненето. Не става въпрос за налагане на някаква диета, всеки човек свободно може да реши дали иска да е вегетарианец или да яде месо. От това аспекта на духовно развитие не страда, то е избор на всеки човек и не можем да му влияем насилствено. Истинската същност на човека е универсална, той може да живее без месо, може и да го яде и това не е никакъв грях, всеки прави съзнателен избор. Опитът показва, че когато човек фанатично се откаже от животински продукти за дълго време, се променя структурата на мускулите му. Никакви изкуствени заместители на белтъци, витамини, аминокиселини не могат да заменят правилното усвояване на важните вещества от истинските продукти. Мускулите стават слаби, вяли и не могат достатъчно здраво да държат гръбначния стълб. В резултат на това се появяват гръбначни проблеми и болки, независимо дали човек се занимава с някакъв спорт или йога например. Спортът безспорно е необходим за тонуса на тялото, но правилното хранене е не по-маловажно. Нужно е балансирано приемане на храни, които съдържат енергия на живота и енергия на смъртта. Естествените продукти, като плодове и зеленчуци съдържат най-голямо количество енергия на живота и обратно обработените храни, съдържащи множество подобрители, овкусители, консерванти носят в себе си енергията на смъртта. До този баланс се доближава идеята на алкално- киселинната диета. Разбира се тук няма да коментираме диетологията, правилното хранене е предмет на изучаване в специалните семинари по Ментална енергия.

  • Активен начин на живот

На второ място стои активният начин на живот, движението е необходимо на всяка наша клетка. Пробуждайки сутрин своето тяло, ние трябва  да пробудим всяка своя клетка посредством движение. Ако ставайки сутрин първо се насочим към чашата кафе и тръгнем на работа, установяваме, че нямаме сили, а това е защото ние не сме пробудили тялото си, клетките не получават енергия. Това е в основата на хроничната умора, а тя води до много сериозни болести. Хората губят своята сила именно поради собствената си леност и нежелание да поемат отговорност за собственото физическо тяло.

  • Висока сексуална енергия

Следващото, което ни дава възможност да бъдем здрави, активни и привлекателни, това е способността да работим със сексуалната енергия. Не става въпрос за сексуални контакти, а за способността на човек да се усеща принадлежащ към определен пол. Има такъв израз: „човек има хубаво излъчване”. Означава, че той разпространява харизма, а това показва високо ниво на сексуална енергия. Възможно е човек да няма никакви особени физически данни, може дори да е грозен, но в негово присъствие, хората от противоположния пол се чувстват прекрасно. Възможно е мъжът или жената да изглеждат прекрасно, да имат всички данни, но с тях да е скучно, да излъчват пустота, т.е. те нямат сексуална енергия, имат само обвивка.Умението да работим със сексуалната енергия не е свързано с умението да имаме партньор в живота, а е свързано с нашето здраве. Когато човек излъчва обаяние, харизма, сексуална енергия, той излъчва любов и здраве. Тук възрастта няма значение, дали говорим за дете на 5 години или за старец на 90 години, няма значение, всеки може да има сексуална енергия, защото тя е нужна за здравето, за самочувствието, за комуникацията със заобикалящия свят.

Начин на мислене

Втората категория, на която трябва да обърнем внимание, това е начинът на мислене. В Тибет има поговорка „ човек е това, което мисли”, начинът на нашето мислене, определя нашата същност. Човек сам определя своя живот, дори и да  считаме, че мислите не са толкова важни. Ако човек мисли, че нещо ще направи, то става постижимо за него, но ако мисли, че нещо не е достъпно за него,  непостижимо е, то настройката му вече е такава, че то наистина става недостъпно и  това е самоограничение.

 

Човек може абсолютно всичко, с помощта на мисленето си и с помощта на подсъзнанието си, ние можем да постигнем всичко. От пълен неудачник, човек може да стане много успешен човек, нужни са няколко години, а понякога дори месеци и това е реално, зависи само от нас, от желанието ни и от вътрешната ни настройка. В съвремието е доста трудно да гледаме на света позитивно , защото пускайки телевизора гледаме доста лъжи, всяко правителство по света нагло лъже, целенасочено се създава страх в хората, като се преекспонират войни, убийства, кражби, насилие, всякакви глупости, които разрушават човешкото съзнание. Рядко виждаме хубава природа, позитивни емоции, интересни хора, които общуват хармонично, без да изявяват своите его реакции. Ако човек успее да се дистанцира от всичко това, то няма да му въздейства, но идеята на средствата за масова информация е да кукловодят хората и те да се страхуват и така стават лесно манипулируеми. Човек се депресира и излизайки от дома, той предава на другите това свое състояние.

 

Всичко зависи от мисленето, ако човек от сутринта, пробуждайки тялото си започне да излъчва в обкръжаващия свят любов, да подхожда с истинска вътрешна светлина към хората и очарователна усмивка, с добро настроение, тогава, да ще има хора, на които няма да се хареса, но повечето хора, които са с неутрална настройка ще почувстват надежда, за това, че те самите могат да се сдобият с това състояние на вътрешно спокойствие и удоволствие. Позитивното мислене може да се изучи по-подробно, това е предмет на допълнително обучение в нашата школа по Ментална енергия. Всеки човек е нужно да се научи на това.

Публикувай коментар към статията: