Техника за автоматично писане

Днес реших да представя една интересна техника, която при някои хора е възможно да проработи удивително добре и да бъде използвана във всички случаи на необходимост от отговори или в моменти на обърканост и неяснота. Самата техника никак не е сложна, опира се на мозъчните способности и по-специано  на активиране на съзидателната и интуитивната половина на мозъка, дясното полукълбо.

Добре е да си имате специална тетрадка за автоматично писане, така че да можете да препрочитате напътствията, които сте получавали, както и да записвате датите на всяко откровение.
Най-напред с ръката, с която пишете обикновено запишете един-два въпроса, на които искате да получите отговор.

Тъй като дясното полукълбо контролира движенията на лявата половина на тялото, вземете химикалката в лявата си ръка и напишете: „активирам дясното си мозъчно полукълбо“ и може да допълните: „мога“, ако написаното е нечетливо или много сте се затруднили.%d0%bb%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d1%87%d0%b0%d1%80

След това се отпуснете и се концентрирайте върху дишането си. При вдишване изкажете наум въпроса, на който искате да получите отговор, при издишване се отпускайте и записвайте
с лявата ръка всичко, което ви минава през ума. Отначало може да ви се стори изключително трудно или да идва съвсем малко информация, но това е защото ума се съпротивлява.  Когато успеете да постигнете вътрешен баланс и ритмично, спокойно дишане, умът започва леко да оттегля контрола и техниката ще става по-лесна за изпълнение. Пишете докато тече някаква информация, а когато тя спре, просто минете на следващия въпрос. Когато отговорите текат лесно и бързо, означава, че с голяма вероятност сте постигнали подходящо състояние, което допуска да получите информация. Тогава може да прехвърлите писалката в дясната ръка и да продължите с писането.

 

Публикувай коментар към статията: