Отсъединяване от канала на рейки

Рейки изображениеЕдна от най-грубите грешки на рейкиста.

Тази грешка възниква поради сериозно непознаване на истинската работа с енергията Рейки.

Вероятно нееднократно сте чували и сте изучавали дори техники, за това как да излезете от канала Рейки след сеанс. За какво става дума?  Когато започваме сеанс Рейки, ние използваме техника за влизане в канала, в различните школи, тя е различна- може да е ритуал, молитва, символ. Рейкистите, обучавани в Грандмастер Рейки Академия, като последователи на есенциалното знание на създателя на системата Рейки, Микао Усуи, а именно с използване на двата канала енергия, низходящ и кундалини канал, започват сеанс, използвайки таен символ, предаден от Микао Усуи на неговите ученици в Непал през 1912г. След това се провежда самият сеанс и накрая някои мастери казват,  че трябва да излезем от канала Рейки. Но защо трябва да правим това? Едва ли някой от мастерите в Рейки би могъл да отговори адекватно на този въпрос. Това, обаче, е сериозна грешка, защото всъщност целта на развитието на рейкиста е той да бъде постоянно в този канал. Истинският мастер, винаги, 24часа в денонощието се намира в рейки канала, той не може да живее по друг начин, това е неговия живот, нормалното му състояние. Ако по някаква причина излезе от канала, той ще усети, че нещо не е наред и отново ще се съедини с него. Постоянното пребиваване в рейки потока е съвсем естествено състояние, потокът енергия преминава,  не може да се натрупа в по-голямо количество отколкото са максималните възможности на рейкиста и излиза. Рейкиста се явява проводник на енергията, която получава от Първоизточника, който е цялата Вселена около него, тя преминава през него и той я предава на другите хора, дори не е абсолютно задължително да я предава с ръце, може да я предава излъчвайки я от себе си във всички посоки, хармонизирайки по този начин пространството около себе си. Ако човек се замисли върху това, той би осъзнал абсурдността на идеята за излизане от канала Рейки и оправданието, че това било предадено от Микао Усуи на неговите ученици. Философията на Рейки е в противоречие с такава идея и Микао Усуи е поддържал идеята за постоянно пребиваване в потока Рейки, защото само тогава човек може да бъде истински мастер.

Затова още в процеса на обучение е нужно да се осъзнае необходимостта от максимално пребиваване в потока Рейки, ако ученикът желае да се превърне в мастер. Не случайно още в първо ниво Рейки в Академията, ние учим бъдещите рейкисти, че е много важно в продължение на един месец всеки ден да  практикуват Рейки и това е за да се намират в потока, да лекуват себе си и другите, но лечението не е самоцел. Основната идея е рейкиста да бъде максимално дълго в потока енергия всеки ден, за да може неговото астрално тяло, чакралната му система, да привикне, че потокът Рейки преминава постоянно през него. Това е основната идея във философията на Рейки и измислянето на техники за насилствено отстраняване на човека от потока е нелогично.

aktivirane-na-svetlinnoto-tqlo

Друго заблуждение, което също е добре да се изясни е това, че след сеанса с пациента трябва да прекъснем с него енергийната си връзка. Защо е нужно? Самият страх от това, че е възможно по време на сеанса рейкиста да получи негативни последствия  за себе си, е достатъчно, той да се почуства зле. Истината е, че рейкиста не може да получи нищо негативно от пациента си,  нито болестта, нито болката, нито психо-емоциолния му проблем. Истинският рейкист, който правилно е изучил и правилно работи с Рейки енергията, отлично разбира какво е психо-емоционално въвличане и какво е чакрален резонанс и затова той е в състояние правилно да формира намерение, подкрепено от символа Сей Хи Ки. Защо е нужно да се  разкъсва връзката с пациента? Ако правилно се осъществява един рейки сеанс, то за пациента е благотворно енергийната връзка да остане. Това е най-простия закон в енергетиката, а в езотериката, той е аксиома, ако ние сме имали някакво съприкосновение в своя живот с някакъв обект, то енергийната връзка между нас и обекта ще се съхрани за целия ни физически живот. Това е нолмално енергийно свързване, което води до създаване на енергиен канал. Каналът може да бъде неактивен, може да не го ползваме много години, но той все едно съществува и винаги може да бъде активизиран, както от наша страна, така и от страна на другия човек, който желае да влезе с нас в енергийна връзка. И това всъщност е много хубаво, прилича на записан телефон на отдавна забравен приятел.

Нека да разгледаме приключването на Рейки сеанса, ние се разделяме с човека и всеки отива по своите следващи задачи. Защо е нужно да разкъсаме с него енергийната си връзка, енергийния канал така или иначе остава, енергията Рейки продължава да тече през нас и отново се връщаме на предходната тема, че не е нужно да излизаме от потока Рейки. Ако всички наши пациенти се намират в това пасивно състояние в потока Рейки, който ние получаваме, не е лошо, всички печелят, ние се намираме постоянно състояние на канализиране и предаване на енергията, като генератор, който предава чрез себе си енергия, събираме и предаваме на другите хора и така се явяваме хармонизатори и това е хубаво. Освен това, ако ние престанем да мислим за човека, който сме лекували, потокът става неактивен, той постепенно намалява и спира, но ние можем съзнателно да продължим да помагаме на пациента, намирайки се вече на разстояние, благодарение именно на това, че енергийния канал между нас е активен. При работа със ситуации, тя може да продължи, дори когато спим. Не е нужно да започваме всеки път нов сеанс или да работим със ситуация, ако ние не сме прекъснали енергийния поток. Разбира се това не е много лесно да се постигне, особено в началото и особено, когато става въпрос за работа с много хора, защото става автоматично излизане от канала, но това излизане не може да навреди нито на нас, нито на пациента ни, просто канала ще отслабне и ще прекъсне, също както пресъхване на водата в ручей. Важно е разбирането, че изкуственото, насилствено прекъсване на енергийния поток Рейки е ненужно, това е самоограничение, което е измислено от недостатъчно компетентни хора.

chista-qrka-svetlina

 

 

Публикувай коментар към статията: