Гинка

DSCN1203

Липсва ми!

Съдбата ни срещна в труден за нея момент и почувствахме, че винаги сме се познавали. Тя дойде на семинар по рейки, затворена в себе си, седна и по време на лекцията се разплака. Плака до края на семинара, тихо, искрено, пречистващо. След това ме погледна с други очи, беше извела от себе си някакъв тежък товар, който я смачкваше. Така започна моето познанство с Гинка, а впоследствие то се превърна в приятелство.

Удивителен човек, състрадателен, обичлив, добронамерен, искрен, чист! Чест е за мен да съм я познавала и да ми е била приятел, затова ми липсва, заболя ме, когато ми съобщиха, че ни напуска. До последния си ден създаваше усещане за сила и желание да пребори болестта си, на която вярвах и затова смъртта й беше изненадваща.

Трудно се преодолява програмата за самоунищожение, с каквато тя дойде и която в крайна сметка я победи. Колко наивни сме когато си мислим, че можем да контролираме живота си, а паралелно живеем в моделите на поведение, в които е заложена тази програма. Колко много хора напускат света, защото тя невъзвратимо и неумолимо е задействана и  преодоляването й ни се струва толкова трудно, че я оставяме да победи. Нейни рожби са всички автоимунни заболявания, всички туморни заболявания, последиците от заложените в нас генетични заболявания. Макар, че Гинка напълно осъзна първопричината за своята програма и логично появилото се вследствие на нея заболяване, времето и силите не й достигнаха за да успее да спаси живата си, макар, че твърдо беше решена да върви по пътя, който да отмени програмата. Въпреки това, времето, в което бяхме заедно, мисля, че го изживя пълноценно, дори с много моменти на щастие и осъзна своята безсмъртност.

Как несъзнателно и съвсем закономерно включваме програмата? В живота на всеки има дълбоко травмиращи моменти, сериозни стресови ситуации и състояния на продължителна тревожност. От това как ние ще реагираме на тези фактори, зависи дали ще натиснем копчето на програмата. В повечето случаи реакцията първоначално не преминава през ума, но той услужливо след това я усложнява още повече и създава допълнителна тревожност и състояние на осъзната безизходица. Когато се появи усещането, това е момента на включването. От тук нататък на сцената се изявяват следващите фактори, а именно, до колко осъзнат и здравословен начин на живот води човек, защото от това зависи колко голямо ще е поражението и дали ще има мъдростта и силата да смени моделите си на поведение, за да отмени програмата.

Публикувай коментар към статията: