За гумичката и молива или „Техника капчица роса“

Наскоро по време на клубно занятие ми беше споделена информация за една техника, основана на древния метод „Хоопонопоно“. Жената, която сподели беше искрено изненадана от бързото разрешаване на трудна за нея ситуация и помоли ако някой друг изпробва техниката да сподели впечатленията си. Именно затова бих искала да дам накратко информация за метода и самата техника. Ще се радвам ако споделите впечатления и резултати след като приложите прочетеното в житейските си ситуации.

 

Хоопонопоно

Нека първо кажем няколко думи за метода Хоопонопоно. В едно изречение това е техника за решаване на проблеми и освобождаване от негативни спомени от миналото, базирана на Хуна метод – древна Хавайска практика. Според Хуна  всички ние таим в подсъзанието си спомени за предишни преживявания и тълкувания на тези преживявания, които ни пречат да преживеем своето настояще максимално чисто. Тези спомени най-често са негативни и неприятни, но дори и да са приятни  те са минали и не са много по-добри от чистото преживяване на настоящето.
Тези спомени привличат към нас сходни събития по закона за привличането, поради което ни пречат да преживеем и утвърдим в себе си нещо по-добро, разширено като възприятие и ново. Чрез метода Хоопонопоно можем да постигнем  трасформация на мисловните си модели и да стигнем до състояние на нулево ограничение – никакво съпротивление на вечно новото настояще, което идва от нашите висши аспекти и онова нещо, което наричаме Бог.  Методът е разпространен от д-р Хю Лен и Джо Витале чрез  общата им книга  Абсолютната неограниченост, а също и в поредица други книги на Джо Витале и множество семинари и практически занятия на д-р Хю Лен.

Най-просто казано това е молитва-мантра към абсолютния Бог/Висшия Аз/Вселената/чистата светлина да трансформира онова неправилно схващане във вас, което задава негативната реалност в момента и се състои от 4 думички

Обичам те
Съжалявам
Прости ми
Благодаря

Тези няколко думи включват вибрациите, които съобщават на нашето подсъзнание, че даденият спомен или ситуация, върху която сме се концентрирали ни пречат и искаме да го изчистим от себе си за да постигнем  благополучие, здраве, душевен мир и всичко, за което мечтам.

Техниката Капчица роса

Когато имате проблем, освен изчистване с ХООПОНОПОНО, вземете един тъп молив с гумичка  и мислено или на глас произнесете Капчица роса“, като си я представяте как капчици роса минават по молива и изчистват проблема. После започвате да потупвате  с молива по листа.

молив

Техниката е съвсем проста, в книгата си Джо Витале казва, че в продължение на месец потупвал книгата, която предстояло да издаде и тя била в първите класации после, много успешна. Ето какво казва той:

„Научих, че мога да направя нещо за новата си книга – да ползвам гумичката на молива и да потупвам с нея по книгата колкото по-често, толкова по-добре! Това е! Може да изглежда глупаво, но аз реших да опитам, носех със себе си копие от книгата месеци наред и често я потупвах като повтарях думичките. То е символ, ако не и фактор за почистване на спомени. Като минех край книгата и хоп – потупвах я! Ако щете наречете го глупост, но… това някак беше психологическо предизвикателство моите спомени, свързани с книгата да бъдат активирани да изплуват и да бъдат на дневен ред в моето „чистилище,, Е… тази книга стана много бързо бестселър и стоя 4 дни на 1-во място“.

Ето споделен разказ на практикуваща техниката жена:

„Имах период, в който често чувах от приятели, че само благодарение на здрави връзки можеш да се устроиш на перспективна работа, да получиш необходимата длъжност, да уредиш детето си в добра детска градина или училище и т.н. още повече, че и към мен бяха отправяни подобни молби. Честно да си кажа, това винаги ми е тежало. Защото аз никога не съм искала да ползвам каквото и да е привилегии за себе си и своите роднини,  а да откажа на молбата да „помоля” други хора не успявах.

Времето тече. Сега съм хоопонопоно практик.  Вече не ми се налага да се сблъсквам с молба на познати да уредя някого за нещо. Най-напред винаги моля Създателя да изчисти всичко в мен, което е създало този проблем у човека, че той не може да се справи с него и е принуден да се обърне за помощ към мен.

Неотдавна една вечер ми се обади една жена, която се тревожеше за своя внук. Той не можеше да вземе изпит при един преподавател, който работи в същия ВУЗ, в който и аз. Момчето вече няколко пъти безуспешно се беше явявало на изпит.

Слушайки жената, аз автоматично записах на един лист името на момчето, името на преподавателя, названието на дисциплината, на ВУЗ-а… докато слушах, никак не се получаваше да чистя ни наум, нито на глас, затова се възползвах от неподострения молив с гумичка.

Поддържайки разговора, аз активно почуквах по листа с написаната информация на него с гумичката на молива. Неподострения молив с гумичка е един великолепен Хоопонопоно инструмент, който инициира молба за изчистване към Създателя.

Аз не познавах лично този много строг преподавател. Не знаех как да го открия. Аз просто чистех, а това вече е много. А на следващия ден ме очакваше радостно известие. Изпитът взет!!! Много яко! Аз помолих, почуквах и се получи чудесен резултат.

Ако при мен идват хора с проблеми, молби или просто се оплакват, аз поемам 100% отговорност и се обръщам към Създателя с молба да изчисти спомените за проблемите, които разбира се са в мен. Та нали Мирът започва от мен.“


В общи линии, когато искаме да изчистим проблем, е необходимо да се съсредоточим, да напишем на лист проблема, който искаме да чистим, например „Безпокоя се неоснователно за ……“. Формулираме максимално точно и кратко мислите си. След което потупваме с гумичката по листа, като си представяме как по него се стичат капчици роса и отмиват написаното, като същевременно повтаряме наум или на глас мантрата-молитва. Не се съсредоточаваме върху чувството, а върху образа, докато капките отмиват написаното. Правим това, докато „видим“ чист лист.

И така – пишат се накратко всички главни проблеми в живота, след което потупват всеки от 2 до 5 минути, повтаряйки мантрата. Прави се поне веднъж дневно, а когато не сте в къщи, поставете гумичката върху листа с проблеми, за да се чистят през това време. През деня, когато се сетите за това, си представяйте, че чистенето продължава.

4 коментара относно “За гумичката и молива или „Техника капчица роса“”

  Вергиния написа на 24.03.2016 в 9:51 следното:
  Благодаря че ме върнахте отново към Хоопонопоно. Използвах успешно магическите думи на метода за хармонизиране на отношения. Моливът гумичката и капката роса са вдъхновяващи. Успех на сайта!
   Катя Маринова
   Катя Маринова написа на 28.03.2016 в 16:41 следното:
   Благодаря!
  Lisaveta написа на 09.06.2017 в 0:46 следното:
  Благодаря,обичам ви!Много ми помогнахте.
  katia_n71@abv.bg написа на 15.12.2018 в 22:05 следното:
  Страхотна техника. Благодаря Hooponopono

Публикувай коментар към статията: