РЕЙКИ

Най-разпространения древен лечителски метод, който се изучава и прилага от хората по цял свят, това е метода Рейки. В историята на това лечителско изкуство можем да намерим името на японския лечител Микао Усуи. Той е роден през 1865г. Голямата заслуга на този лечител, прекарал доста години в будистки манастир, изучавайки лечителски практики е, че той адаптирал системата за лечение с универсална космическа енергия за приложение от съвременния човек, без да е необходимо той да прекара дълги години обучение, медитации и лечителска работа в манастир. Сега в света съществуват над 30 различни системи Рейки, всяка от които има свои отличителни особености. Но всъщност всички те произхождат от една обща древна школа Фам Рей, чиито корени са се пазили в Тибет и по-късно за пръв път са били формирани в учебна система Рейки от Микао Усуи. Към класическите знания на древната тибетска система Фам Рей, получени от неговият Учител Сатя Танави, Микао Усуи добавил практики от източната медицина. През 1909 г. той разработил система за свързване с енергията на Първоизточника, без дълги години на упражнения и трудни практики, която нарекъл Рейки. Но интересен е фактът, че днес за „традиционна система Рейки“, която ползват над 90% от рейкистите в света, се смята не истинската оригинална система на Микао Усуи, а нейно силно орязано производно, като се ползва само низодящия канал на енергия, изкуствено създадено от японски мастери през 1926 г. след смъртта на техния Учител, с цел Рейки да бъде запазено от „непосветените”.

Рейки изображениеРейки, което се преподава в нашата школа е по оригиналната система на Микао Усуи, включваща не само низходящия, но и възходящия канал на енергия и символите, активизиращи този канал, което прави въздействието многократно по-силно.

Рейки е мощна техника за самолечение и лечение на физическо, емоционално, ментално и душевно ниво; една холистична система за балансиране, лечение и хармонизиране на човек, която работи като стимулира естествените оздравителни способности на организма. Лечителят не използва своята жизнена енергия, затова той не изчерпва себе си, той е само канал за висшата космическа енергия, която преминава през него и лекува цялостно човек.
Рейки е и система за енергийно лечение и просветление, която ни позволява по един безлекарствен и природосъобразен начин да лекуваме себе си и хората около нас. Една древна и проста система за лечение чрез полагане на ръце. Това е нещо, което всеки може лесно да научи и използва. Рейки е енергията на баланса, хармонията и здравето. Тя работи на всички нива: физическо, емоционало, ментално и духовно. Изчиства тялото от “негативните” натрупвания и го зарежда с нова енергия. Изследвания в областта на вибрационната медицина доказват, че Рейки действа благотворно и ускорява възстановяването, например след нараняване; понижава кръвното налягане; отстранява стреса и всички негови последствия, работи успешно за контрол над болката – всичко това се явява резултат на стимулираните естествените оздравителни способности на организма. Рейки не е религия, практикува се от християни, будисти, шинтоисти, мюсюлмани, защото то е духовна и лечебна практика. Енергията Рейки лекува човека цялостно. Например, ако се лекува мигрена, Рейки може да повлияе на други органи и равнища, макар ръцете на лечителя да са върху болното място.
Когато започнете да практикувате ще се докоснете до неща, които не сте вярвали, че ще видите или усетите преди. Можете да почувствате пулсации всеки път, когато положите ръце върху себе си или някой друг или да усетите фино движение в дланите си, това показва, че Рейки вече е в лечебния процес. Самата енергия сякаш има разум и “знае” къде да отиде и няма опасност да се сгреши.
Рейки е способна да излекува всичко, защото работи на изключително фундаментални нива. Изглежда единствената граница, която може да бъде поставена, е желанието на лекувания. Най-важното, което е необходимо да се знае, е че тази лечебна система е най-ефективна когато се прилага при активното взаимодействие между лечител и пациент. Необходимо е пациента да е формирал вътрешно намерение за своето изцеление, което при приложеното лечение започва да резонира с това на лечителя и води до ефективен положителен резултат. Така самата дума лечение придобива един нов смисъл.
Работата с рейки има и още един много съществен аспект. Това не е работа със симптомите, а „връщане” към изначалното състояние на цялост и пълнота. Поначало човек има едно идеално състояние, което е присъщо за всеки един от нас, което е изражение на това кои сме в действителност. Неразположението, болката и болестта отразяват разликата между моментното и идеалното състояние. Лечението в този контекст е довеждането на човек до възможно най-близко до идеалното му проявление на самия себе си. Холистичното лечение има за цел да открие първопричината за загубата на идеалното състояние и да я отстрани.
Живота ни е поток от разнообразни модели, които ние следваме в зависимост от житейските ситуации. Въпрос на личен избор е дали ще приемем да запазим зловредните модели или ще ги освободим и ще опитаме с нови, които са в по-тясна връзка с нашата истинска същност. Във всеки един момент ние сами градим живота си на база изборите, които правим, или не правим. Рейки е не само за тези, които искат да станат лечители, то е и за хората, които просто желаят да избавят себе си от някоя болежка, болест или евентуално да помогнат на свои близки. Рейки е и за тези, които търсят едно по пълно разбиране на себе си, които търсят пътя към светлината…
Използвайки Рейки за да излекувате определен проблем, това често води и до разрешаването на друг проблем. Болката, например, може да се усеща в напълно различно място от мястото. където е локализирано заболяването. Главоболието, например е често причинено от емоционален стрес. Така лекувайки главоболието, вие се освобождавате и от стреса. Трябва да бъде отбелязано, че физическите заболявания имат за първопричина заболявания или по-скоро т.н. „блокажи” на енергийно и емоционалното ниво. Когато изкореним причината, нещата бързо се оправят.
Рейки помага също така и на здравите хора при решението на техните житейски проблеми и ускорява духовното им развитие.
Рейки е деликатна, неагресивна техника за самолечение и лечение, една холистична система за балансиране и хармонизиране на човек, която работи като стимулира естествените оздравителни способности на организма – затова постиганите резултати граничат с чудо.

Обучението се извършва в 9 нива.

Обучение от 1во до 7мо ниво може да се провежда на живо или онлайн. Обучение 8мо и 9то ниво са само на живо

Програма и цена на семинарите: Рейки

Записване за семинар на живо или онлайн, обадете се на телефона 0888306058/Катя