Регресионна терапия

регресияНарича се още ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ТРАГИЧНА КАРМА

Представлява уникална и абсолютно безопасна нехипнотична методика за регресия, разработена през 1987г. от д-р Алексей Шадрин, психолог, член на Руската Академия на Науките. С помощта на академик Влаил Казначеев провеждат хиляди сеанси по регресия с пациенти, които дават резултати, позволяващи регресионната терапия да бъде призната като наука.
Психотерапевтите и учените, изучаващи преражданията са доказали, че събитията от предишни животи могат да врияят върху здравето, успешността, реализацията на способностите, мирогледа на личността в настоящето. Проблемите, страховете, негативните модели на поведение обичайно имат първопричина, която лежи в миналото – в детството, в ембрионалния период или в предишна инкарнация.Такъв причинно-следсвен механизъм в тибетските традиции се нарича „карма”. Човек може да се бои от огън, защото в предишен живот е загинал по време на пожар или е бил изгорен на клада, страхът от високо може да е предизвикан от това, че е паднал от високо или е бил хвърлен от скала, страхът от дълбока вода може да е предизвикан от удавяне в предишин живот. Проблеми в бизнеса, хронични заболявания, неуспех в любовта, неразбирателство или особено привличане със и към определен човек, може да се коренят в събития от някой от предишните животи на човека. Регресионната терапия позволява да се изследват връзките, които човек е имал с определени хора и това дава възможост за разрешаване на социални конфликти в настоящия живот.
Регресионната терапия се базира на повторно преживяване от пациента на тези спомени, което са първопричина за проблема, проявяващ се в настоящето и които са блокирани от съзнанието, но са съхранени в подсъзнанието, в постоянната памет. Целта е след това човек да разграничи първопричината, лежаща в миналото от настоящото си състояние и като последица се раскъсва кармичната верига и проблемът изчезва от настоящия живот. Сеансите се извършват в релаксирано, но не хипнотично състояние, с помощта и под контрола на терапевт, при спазване на определена техника за навлизане в блокираните спомени. Авторегресията също е възможна, но не толкова ефективна, тъй като терапевта и пациента са едно лице и освен изпълнението на техниката, човек трябва да присъства в собствените си преживявания.
Регресионната терапия почива на научни факти и доказателства и се разграничава от измислиците и предразсъдъците. Тя е научна система за практическо обучение по метода „излекуване с помощта на минали животи”

Цена на семинара 150лв.